Eriko Spoelstros auklėtiniai lemiamose įkrintamųjų rungtynėse namuose 112:91 (34:17, 13:20, 35:23, 30:31) sutriuškino Čikagos „Bulls“ klubą ir užėmė aštuntą vietą.

Tai reiškia, kad pirmame atkrintamųjų varžybų rate Floridos atstovai bandys mesti iššūkį absoliutiems šio reguliariojo sezono nugalėtojams Bostono „Celtics“. Įdomu, kad tai bus pernykščioo Rytų konferencijos finalo, kurį nelauktai 4:3 laimėjo būtent „Heat“, pakartojimas.

Majamio vyrams ženti tolyn nesutrukdė net patirtos dviejų išlikimo mačą praleidusių jų lyderių – Jimmy Butlerio ir Terry Rozier – traumos.

Pamatus pergalei „Heat“ pasiklojo jau pirmame kėlinyje, kai spurtavo 19:0 ir susikrovė dviženklę persvarą – 25:11. Nors pe antrąjį ketvirtį tesukrapštė 13 taškų, šeimininkai po ilgosios pertraukos vėl susiėmė ir, trečio kėlinio pabaigoje laimėję atkarpą 14:0, uždarė visus klausimus – 84:60.

Nugalėtojus į priekį vedė Tyleris Herro su 24 taškais (10 atk. kam., 9 rez. perd.) ir naujokas Jaime'as Jaquezas su 21 tašku. 16 taškų pridėjo Kevinas Love, 13 – Bamas Adebayo.

Antrus metus iš eilės tų pačių varžovų tame pačiame etape (pernai 102:91) eliminuotiems „Buliams“ DeMaras DeRozanas atnešė 22, Nikola Vučevičius – 16 (14 atk. kam.), o Coby White'as – 13 taškų (5/16 metimai iš žaidimo).

Primename, kad Čikagoje krepšinio operacijų viceprezidentu dirba lietuvis Artūras Karnišovas.

Abiejose konferencijose jau žinomos visos ketvirtfinalio poros, kurios savo kovas pradės jau šį savaitgalį – šeštadienį ir sekmadienį.

Rytuose galynėsis Bostono „Celtics“ su Majamio „Heat“, Niujorko „Knicks“ – su Filadelfijos „76ers“, Milvokio „Bucks“ – su Indianos „Pacers“ ir Klivlando „Cavaliers“ – su Orlando „Magic“.

Vakaruose grumsis Oklahomos Sičio „Thunder“ su Naujojo Orleano „Pelicans“, Denverio „Nuggets“ – su Los Andželo „Lakers“, Minesotos „Timberwolves“ – su Finikso „Suns“, o Los Andželo „Clippers“ – su Dalaso „Mavericks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją