Netrukus 28-ąjį gimtadienį minėsiantis bokštas šiemet buvo absoliutus visos lygos lyderis pagal dvigubus (77, užfiksavo rekordinę 61-o iš eilės seriją bei pagerino pačiam Hakeemui Olajuwonui priklausiusį 72-iejų per sezoną pasiekimą), trigubus dublius (26) bei atkovotus kamuolius (13,7), be to, šeštas pagal rezultatyvius perdavimus (8,2).

Sakramento „Kings“ aukštaūgis dviženklius pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių arba/bei rezultatyvių perdavimų rodiklius spausdino tarsi štampavimo mašina – 77 iš 82 mačų, kas yra lygus įstabiems 94 procentams.

Sunku tuo patikėti, tačiau atstovaudamas savo šaliai D. Sabonis oficialiose rungtynėse kol kas dar nėra sukaupęs nė vieno dvigubo dublio – 0 iš 28 susitikimų, įskaičiuojant ne tik pagrindinius turnyrus, bet ir atrankines varžybas.

Arčiausiai tikslo Domas buvo 2021-ųjų olimpinėje atrankoje Kaune prieš Pietų Korėją, kai finišavo su 9 taškais ir 10 sugriebtų kamuolių, ir 2022-ųjų Europos čempionate prieš Ispaniją, kai liko su 15 taškų ir 9 nusiimtais kamuoliais.

Akivaizdu, kad dominuoti ant NBA parketo ir visa tai perkelti į FIBA aikšteles yra skirtingi dalykai – atkartoti savo stulbinamą statistiką tarptautiniame fronte pavyksta retai kam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją