Tai, beje, buvo tik pirmoji PAO pergalė prieš Izraelio klubą šį sezoną – prieš tai visus tris kartus, įskaitant du reguliariojo sezono susitikimus bei pirmąjį atkrintamųjų mačą (87:91), pajėgesnis buvo „Maccabi“.

Šį kartą „Panathinaikos“ krepšininkai rungtynes nulaužė antrajame kėlinyje, kuriame buvo pranašesni net 31:11.

29 taškus sumetė pirmame susitikime lemiamu metu suklydęs Kostas Sloukas (8/9 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 1/1 bauda).

Marius Grigonis šį kartą liko su 2 taškais.

Nepaisant iškovotos pergalės, kontroversiškų pareiškimų spaudos konferencijoje ir vėl neišvengė PAO treneris Erginas Atamanas, po pirmojo mačo apkaltinęs teisėjus.

„Aš esu treneris, esu žmogus. Jeigu kažkas padaro klaidą, tai yra mano darbas apie ją viešai pranešti žmonėms. Aš kalbu tiesiai šviesiai, kartais viešai kritikuoju ir savo žaidėjus, ir save. Nesu tas, kuri apkalba už nugaros ar paskambinęs telefonu.

Pasakiau, kad tie teisėjų švilpukai nebuvo geri, ir parodžiau, kodėl nebuvau patenkintas teisėjavimu. Žinau, kad pagal Eurolygos reglamentą man priklauso bauda. Ir aš esu pasiruošęs ją sumokėti. Bet man labai keista, kai tokia organizacija išplatina pareiškimą, kad aš gadinu Eurolygos įvaizdį. Kam to reikia? Kam provokuoti ir nuteikinėti žmones prieš mane? Aš juk nekritikavau Eurolygos, tai padarė klubas.

O dabar nutiko taip, kad kai aš ėjau į rūbinę, kažkas iš „Maccabi“ personalo man šūktelėjo, kad dabar pamatysime, kas man bus Izraelyje, ką ten man padarys sionistai.

Palaukite: aš esu Erginas Atamanas, „Panathinaikos“ ir Turkijos rinktinės treneris, Turkijos pilietis. Jūs negalite man nieko padaryti. Aš nesu paprasta persona. Treniruoja Eurolygoje ilgiau nei 15 metų, daugiau nei 300 rungtynių ir esu du kartus iš eilės tapęs čempionu. Aš nesu kvailas, tiesiog pasidalinau savo nuomone su Graikijos žiniasklaida, nes žmonės norėjo žinoti, kodėl aš įsiutęs dėl švilpukų. Tai ir viskas. Aš gerbiu Eurolygą ir lygiai taip pat tikiuosi, kad ir ji mane gerbs“, – ilgą monologą rėžė E. Atamanas.

O pabaigoje specialistas tėškė dar vieną skandalingą žinutę.

„Ir dar vienas dalykas: žmonėms, kurie mane provokuoja, noriu pasakyti, kad nesu politikas. Labai gerbiu „Maccabi“ klubą, poną Shimoną Mizrahį. Esu sporto žmogus iš Turkijos. Kaip yra pasakęs Ataturkas: taikos mano šaliai, taikos – visam pasauliui. Aš esu už taiką ir tikiu, kad „Maccabi“ tai supranta.

O jeigu norite dar kažko iš manęs, tai kitais metais laukiu Rusijos klubų Eurolygoje, nes sportas Rusijoje neturi nieko bendro su karu. Kaip ir „Maccabi“ atveju. Nesu nusistatęs nė prieš vieną šalį“, – rėžė strategas.

Dabar serija kelsis į Belgradą, kur dėl Izraelio karo su „Hamas“ laikinai glaudžiasi „Maccabi“.

Primename, kad kitoje ketvirtfinalio poroje Madrido „Real“ jau 2:0 pirmauja prieš Vitorijos „Baskonią“ su Tadu Sedekerskiu.

Tuo metu „Monaco“ ir Stambulo „Fenerbahče“ (0:1) bei „Barcelona“ ir Pirėjo „Olympiakos“ (0:1) antrąsias savo rungtynes žais penktadienio vakarą.

Porų nugalėtojai gegužės pabaigoje 24-26 dienomis susitiks Eurolygos finalo ketverto turnyre Berlyne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)